Úvod » BAV SE A POMÁHEJ

9. Vyjíždka bav se a pomáhej

publikováno 08.11.2021

 

9. Vyjížďka – „BAV SE A POMÁHEJ“ 2021

 

I letošní rok Motorkáři Droužkovice pomáhali tam, kde to bylo třeba, a poslední srpnový víkend, 28. 8. 2021, uspořádali na droužkovickém koupališti již tradiční motorkářskou charitativní akci s názvem 9. Vyjížďka – „BAV SE A POMÁHEJ“.

Letos byla naše pomoc směřována ke Kačence Škubové z Chomutova a její rodině. Kačenka je 12letá slečna, která se narodila o tři měsíce dříve a bohužel si s sebou nese celoživotní následky. Po celý svůj život bude potřebovat neustálou péči a pomoc druhých. Kačenka má nejtěžší formu dětské mozkové obrny, spastickou kvadruparézu (ochrnutí všech čtyř končetin, které se jí nedaří ovládat tak, jak by potřebovala), strabismus, oční vadu CVI (Kačenka nedovede správně vnímat prostor, vztahy v prostoru a má nedostatečně rozvinutou koordinaci zraku a motorické činnosti ruky), Westův syndrom a opožděný psychomotorický vývoj.

Svou pomocí, ve formě účasti na charitativní akci bez nároku na honorář, letos přispěly kapely Natřije, Black Ewe, Maniac, Burnnesy, Fat Bat a Aliance Rock. I když nám letos počasí ani současná epidemiologická situace příliš nepřály, přesto se našlo mnoho těch, kterým život a osud druhých nejsou lhostejné a svou účastí a finančním darem akci podpořili.

Vytěžek z celé akce, 25 875 Kč,- Kč, bude použit na nákup speciálního cyklovozíku Benecykl, který je ideální na cesty do přírody a i pro sportovní aktivity. Je lehký, zároveň bezpečný a zvládnou ho ovládat i děti. Díky tomu bude moci rodina Kačenky trávit více času pohromadě. Na tento vozík nepřispívá pojišťovna a rodiče Kačenky si ho v současné době nemohou z rodinného rozpočtu dovolit. Protože je vozík primárně určen pro handicapované, vyjde jeho cena, i s doplňky, kolem 50 000,- Kč.

Děkujeme všem, kteří s organizací pomohli a přiložili ruku k dílu, a především sponzorům, kterými byli obec Droužkovice, firma PULS investiční s.r.o. Chomutov a p. Okénka z Droužkovic.

Obrázky k článku

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace